Verkkokaupan sopimusehdot

 

Voimassa 1.3.2013 alkaen.
Täydelliset Nira -verkkokaupan  -sopimus-, tilaus-, toimitus- ja takuuehdot.
www.nira.fi on Nira Pumps Oy:n ylläpitämä markkinapaikka, jossa tuotteiden myyjänä on Nira Pumps Oy (y-tunnus 2552547-9)

Seuraavia ehtoja sovelletaan Nira -verkkokaupassa ja sen asiakkaiden välisessä tapahtuvassa kaupassa.

Nira.fi myy pumppuja ja tarvikkeita täysi-ikäisille yksityishenkilöille (joista jäljempänä käytetään nimitystä kuluttaja) sekä yrityksille ja organisaatioille (joista jäljempänä käytetään nimitystä yritysasiakas), jotka ostavat tuotteita Suomeen.

 

Tiivistelmä ehdoista, mukana tärkeimmät kohdat
1. Kaikki tuotteet ja hinnat löytyvät verkkohinnastostamme.
2. Kaikki tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat.
3. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.
4. Maksutapoina suomalaiset pankki- ja luottokortit.
5. Toimitustapana on Itellan eri kuljetuspalvelut. Toimitamme tuotteita vain Suomeen.
6. Tuotteiden takuuaika on 1 vuosi koskien materiaali- ja valmistusvikoja. Katso erilliset takuuehdot kohdassa 6.
7. Ostokuitti tai laskukopio tulee säilyttää takuuta tai virhevastuuta varten.
8. Tuotteilla 14 päivän palautusoikeus mikäli tuote on käyttämätön ja myyntikelpoinen.
9. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä tuotteita - tarkemmin eritelty näissä ehdoissa.

____________________

Yksityiskohtaiset ehdot:

1. Tilaaminen
1.1 Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee aina ilmoittaa
a) kuluttajana nimi, osoite, sähköpostiosoite, postiosoite sekä puhelinnumero tai puhelinnumerot.
b) yritysasiakkaana ilmoittaa yrityksen nimi, yhteyshenkilö, sähköpostiosoite, postiosoite, y- tunnus sekä puhelinnnumero.

1.2 Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin sopimus-, tilaus- ja toimitussehtoihin, jotka koskevat toimituksia. Voimassa olevat sopimusehdot ilmenevät Nira.fi:n kotisivuilla.

1.3 Nira.fi:n asiakasrekisteri on luottamuksellinen ja Nira.fi sitoutuu olemaan luovuttamatta tietoja eteenpäin muille kuin tässä sopimuksessa mainituille osapuolille.

1.4 Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu sähköpostilla tai puhelimitse. Asiakas sitoutuu tilauksen tekemisen jälkeen tarkkailemaan sähköpostiaan. Nira.fi:n yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.nira.fi.

1.5 Onnistuneen maksutapahtuman ja tilauksen jättämisen jälkeen Nira.fi ilmoittaa automaattisesti asiakkaalle sähköpostilla vahvistuksen tilauksesta.

1.6 Sitova kauppasopimus tulee voimaan kun asiakas on jättänyt tilauksen ja maksu on toteutunut pankin tai luottokunnan järjestelmässä. Järjestelmä vahvistaa tilauksen automaattisesti sähköpostilla, kun asiakas on palannut pankin/luottokunnan järjestelmästä takaisin www.nira.fi -sivustolle.

1.7 Varaamme oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä isommissa erissä - esim. huonosta saatavuudesta johtuen.

1.8 Nira.fi:n vastuu tuotteen huonosta saatavuudesta rajoittuu aina kaupan purkamiseen ja mahdollisesti etukäteen maksettujen rahojen palauttamiseen.

1.9 Kaikki Nira.fi:n myytävät tuotteet myydään sellaisina kuin ne ovat. Tutustu huolellisesti tuotteen tuoteselosteeseen verkkosivuillamme.

1.10 Mikäli asiakas ei hyväksy tuotepaketin sisältöä, tulee hänen palauttaa tuote 14 päivän palautusoikeuden puitteissa tuote takaisin Nira Pumps Oy:lle (ks. kohta 5)

1.11 Selvissä tuote- tai hintavirhetapauksissa Nira.fi voi vedota erehdykseen, esimerkiksi jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo.

 

2. Hinnat

2.1 Hinnaston hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta verkkokaupassa voi valita myös alv0% hinnat.

2.2 Ostoskori kertoo aina toimitustavan valitsemisen jälkeen toimituskulujen suuruuden.

Nira -verkkokaupan toimituskulut riippuvat siitä, mihin rahtiluokkaan tuote kuuluu. Rahtiluokkia on 7 ja niihin liittyvät toimituskulut on esitetty seuraavassa taulukossa (hinnat alv0%):

Rahtiluokka KIRJE = 5,50 euroa
Rahtiluokka M = 10,81 euroa
Rahtiluokka N = 11,70 euroa
Rahtiluokka O = 13,48 euroa
Rahtiluokka P = 15,86 euroa
Rahtiluokka Q = 20,32 euroa
Rahtiluokka R = 24,78 euroa

Jokaisen tuotteen tuotesivulla näet mihin rahtiluokkaan tuote kuuluu. Jos ostat usean eri rahtiluokan tuotteita, maksat vain korkeimman rahtiluokan toimituskulut. Luonnollisesti maksat vain yhdet toimituskulut riippumatta tilaamiesi tuotteiden määrästä tai vaikka tilaus jaettaisiin useaan eri toimitukseen. Toimituskulut lasketaan automaattisesti mukaan tilaukseesi. Toimituskulujen lisäksi tilaukselle ei tule muita kuluja.

2.3 Kaikkien tuotteiden tuotetiedot näkyvät kotisivuillamme. Tuotetietovirheen takia tehtävä palautus on myös asiakaspalautuksena maksuton ja palautus on tehtävä kohtuullisesti ajassa kun virhe on havaittu tai olisi kuulunut havaita. Asiakkaan tulee havaita virhe kohtuullisessa ajassa.

2.4 Selvissä hintavirhetapauksissa Nira.fi voi vedota erehdykseen, esimerkiksi jos kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo.

 

3. Toimitus

3.1 Nira.fi toimittaa tuotteitaan asiakkailleen keskimäärin 2-3 päivän käsittelyajalla. Tämän päälle tulee tuotteen normaali kuljetusaika, esim. Posti kuljettaa paketit yleensä 1-2 päivässä perille. Pyrimme ilmoittamaan, jos tuotteen käsittelyaika on enemmän kuin 7 päivää.

3.2 Kuluttajalla on oikeus peruuttaa tilaus missä tahansa vaiheessa, myös siinä vaiheessa kun tilaus on jo käsitelty. Tilauksen peruutukset suositellaan tehtäväksi sähköpostitse tilausvahvistuksessa ilmoitettuun osoitteeseen.

 

3.3 Tavaran kuljetuksen aikana Nira Pumps Oy:sta asiakkaalle on Nira.fi vastuussa mikäli tavara vahingoittuu tai katoaa kuljetuksen aikana. Tavaran kuljetuksen aikana asiakkaalta Nira.fi:n on asiakas tai kuljettava vastuussa mikäli tavara vahingoittuu tai katoaa kuljetuksen aikana. Kuluttajakaupassa vastuu tavaran vahingoittumisesta on Nira.fi:lla kaikissa tapauksissa.

 

4. Maksutavat

4.1 Verkkokaupan maksuehto on ennakkomaksu. Nira.fi käyttää maksutapahtumiin kotimaista Paytrail –palvelua, joka mahdollistaa lukuisia eri maksutapoja. Paytrail maksunvälityspalvelu välittää maksusi Nira Pumps Oy:lle. Käytössäsi on kaikkien pankkien maksupainikkeet ja maksusuoritus onnistuu myös yleisimmillä luottokorteilla.

4.2 Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla
Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Nira Pumps Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Paytrail Oyj.

Paytrail Oyj toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Paytrail Oyj:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Paytrail Oyj on myös maksun saaja.

Paytrail Oyj
y-tunnus: 2122839-7

Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

4.3 Verkkopankit
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin. 

 

5. Palautusoikeus

5.1 Meillä on 14 päivän palautus- ja vaihto-oikeus postipaketin toimitushetkestä asiakkaalle alkaen (mukaanlukien viikonloput ja pyhäpäivät, poislukien noutopäivä). Tuote palautettava tai vaihdettava viimeistään 14. päivää seuraavana arkipäivänä, eli jos 14. päivä on esimerkiksi lauantai, on tuote pistettävä postiin viimeistään maanantaina. Esim. jos tilasit tuotteet 1.12, sait sen 12.12., on viimeinen palautuspäivä 27.12., joka on kumminkin pyhäpäivä, joten palautus tulee tehdä viimeistään 28.12.

5.2 Verkkokaupan palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautusaikana kuluttajalla on oikeus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä samaan tapaan kuin hän voisi tehdä ostaessaan tavaran liikkeestä. Kuluttaja voi myös avata pakkauksen tutkiakseen ja kokeillakseen tavaraa menettämättä peruuttamisoikeuttaan. Hän ei voi kuitenkaan ottaa tavaraa käyttöön.

5.3 Palauttaminen on kuluttajalle maksutonta. Meillä on käytössä Itellan asiakaspalautus. Käytä aina Itellan asiakaspalautuslomaketta. Nira Pumps Oy:n asiakaspalautusnumero on 839262 ja logistiikan sopimustunnus 602767. Palautusosoite on Nira Pumps Oy, Putajantie 42 (PL54), 38201 Sastamala. Teille ei tällöin tule kustannuksia palautuksesta.

5.4 Osto- tai noutohetkeksi katsotaan se päivä jolloin Posti tai muu kuljetusliike on toimittanut paketin.

5.5 Jos poikkeustapauksessa hyväksymme myyntikelvottoman, puutteellisen tai palautusajan ylittävän tuotteen palautuksen, veloitamme omia kuluja kuitenkin vähintään 25% tuotteen hinnasta.

 

5.6 Tuotepalautukset aina:
a) Alkuperäisessä paketissa (hyvin pakattuna) ilman turhia merkintöjä
b) Mukana kopio kuitista/lähetteestä.
c) Mukana kirjallinen selvitystä viasta/virheestä tuotteessa.
d) Viimeistään 14 päivän kuluessa ostohetkestä.

5.7 Kun lähetät meille jotain, muista pehmustaa paketti hyvin. Kun käytät palautuksessa alkuperäistä paketointia ja pehmustetta, varmistat tuotteen perille saapumisen ehjänä. Kuljetusyhtiön aiheuttama palautuksen särkyminen on myyjän eli Nira.fi:n vastuulla.

 

6. Takuu

6.1 Takuuaika on 12 kuukautta

Takuu alkaa siitä päivästä jolloin asiakas on ensimmäisen kerran ostanut tuotteen jälleenmyyjältä (alkuperäisessä ostokuitissa oleva päiväys tai vastaanottotodistuksen päiväys). Huomaa, että takuuvaatimukset voidaan ottaa huomioon vain alkuperäisen ostokuitin tai alkuperäisen vastaanottotodistuksen näyttöä vastaan.

Takuuvaatimukset on esitettävä välittömästi virheen toteamisen jälkeen valmistajalle, mieluiten kirjallisessa muodossa.

Mahdollisista kuljetusvaurioista on ilmoitettava kuljetusliikkeelle ja toimittajalle kahden päivän kuluessa tavaran vastaanotosta.

 

6.2. Takuukorvausten laajuus ja suoritus

Takuu sisältää ilmenevät materiaali- ja käsittelyvirheet kulloisenkin takuuajan puitteissa, ellei muuta ole sovittu. Takuu ei korvaa vikoja, jotka aiheutuvat muusta kuin asianmukaisesta käytöstä. Asianmukainen käyttö tarkoittaa tuotteen käyttöä niiden ehtojen mukaisesti, jotka on kuvattu käyttöohjeessa. Takuu rajoittuu niiden tuotteen ominaisuuksien ja sen tilan korjaamiseen, jotka alkuperäisellä tuotteella oli ennen vian ilmenemistä.

Yllä mainittujen ja jatkossa tarkemmin kuvattujen takuiden puitteissa takuuhuolto toteutetaan Nira Pumps Oy:n valinnan mukaan joko korjaamalla tai vaihtamalla. Materiaali- ja/tai valmistusvirheiden ollessa kyseessä takuu korvaa uudet tai uudenveroiset osat. Mikäli tuotteen korjaaminen ei ole mahdollista, voidaan vaihtaa koko tuotteen tilalle samanlainen tai toiminnollisesti samanveroinen tuote. Joka tapauksessa takuukorvauksen arvo on rajoitettu virheellisen tuotteen arvoon.

6.3 Menettely takuutilanteessa

Asiakas ilmoittaa viallisesta laitteesta puhelimitse tai kirjallisesti valmistajalle seuraavin tiedoin:
- Nimi, osoite ja puhelinnumero, josta sinut tavoittaa
- Tuotteen nimi/tyyppi
- Kuvaus ongelmasta.

Tekninen tukemme auttaa vikojen ja virheellisten toimintojen tunnistamisessa. Useissa tapauksissa he pystyvät kohdentamaan häiriön jo puhelimessa. Mikäli ongelmaa ei voida korjata huollon kanssa käydyn keskustelun perusteella, asiakkaalle ilmoitetaan tuotteen korjaamistavasta seuraavin vaihtoehdoin:
a) asiakkaalle lähetetään varaosa, jonka hän itse vaihtaa uuden tilalle. Vaihtotyöstä syntyvät kulut jäävät asiakkaan kannettavaksi. Takuukorvauksen puitteissa tuotteesta poistetut vialliset osat siirtyvät Nira Pumps Oy:n omaisuudeksi ja asiakkaan on tarvittaessa säilytettävä ne. Mikäli näitä osia ei voida pyynnöstä toimittaa Nira Pumps Oy:lleNira Pumps Oy on oikeutettu laskuttamaan niitä vastaavan summan. Takuukorvauksen yhteydessä käytetyille Nira-alkuperäisosille, jotka on asennettu Nira-tuotteeseen, pätee vain korjatun laitteen jäljellä oleva takuuaika.
b) asiakas lähettää tuotteen korjattavaksi ilmoitettuun Nira Pumps Oy:n tehtaalle. Tällöin asiakas on vastuussa tuotteen lähettämisestä ja vakuuttamisesta. Vastaavat kulut jäävät hänen maksettavikseen.  Kun kysymyksessä on takuukorjaus, Nira Pumps Oy maksaa tarvittavista materiaaleista ja varaosista sekä korjaustyöstä syntyvät kulut samoin kuin laitteen lähetyskulut takaisin asiakkaalle.

6.4 Takuun piiriin eivät kuulu
- tuotteen rakenteessa olevat epäolennaiset virheet tai poikkeamat, jotka ovat merkityksettömiä laitteen - käytön kannalta
- kuluvat osat, muuten kuin rakenteellisten virheiden osalta

Takuu ei myöskään kata sellaisten häiriöiden virheenmääritystä ja korjausta, jotka ovat seurausta seuraavista:
- Asiakas tai kolmas osapuoli on käyttänyt laitetta epäasianmukaisesti tai käyttöohjeen vastaisesti
- Force majeure
- Likaantumiset tai kolhiintumiset

6.5 Takuu raukeaa,
- jos Nira-tuotteet varustetaan osilla tai komponenteilla, tai jos sitä käytetään sellaisten osien tai komponenttien kanssa, joita Nira Pumps Oy ei ole hyväksynyt tähän tuotteeseen.
- jos tuotteella on pumpattu muita kuin käyttöohjeiden mukaisia aineita, tai tuote altistetaan suoraan kontaktiin muiden kuin ohjeissa mainittujen aineiden kanssa.